חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סבטיאנוב נ' שירביט חברה לביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
8504-11-09
28.3.2010
בפני :
לימור מרגולין-יחידי

- נגד -
:
טטיאנה סבטיאנוב
:
שירביט חברה לביטוח בע"מ
החלטה

החלטה

1.לאחר ששמעתי טענות הצדדים החלטתי להיעתר לבקשה למינוי מומחה אורטופד בתיק. לאחר עיון בחומר, אני סבורה כי קיימת ראשית ראיה כנדרש בדין, זאת בין היתר, בהתחשב במסמכים מחדר המיון מיום למחרת התאונה ובממצאי הטומוגרפיה הממוחשבת מיום 21.5.09. אני ממנה בזאת את פרופ' הלל תום מרח' אתרוג 9 רמת אפעל כמומחה רפואי בתחום האורטופדי בתיק זה.

המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו מאת באי-כוח בעלי-הדין, יבדוק את התובעת ויקבע ממצאים באשר למצבה הרפואי בעקבות התאונה ובמיוחד יקבע:

א)האם לוקה התובעת כיום בנכות עקב התאונה? אם כן, לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות? מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובעת ולאילו תקופות?

ב)האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבה בעתיד?

ג)מהן המגבלות התפקודיות של התובעת, אם בכלל, גם בשים לב לעבודתה ולמקצועה?

ד)האם תהא התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד? אם כן, מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים עלֿֿפי המחירים הנכונים להיום?

המומחה יתייחס, בין היתר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובעת נכון להיום וכן למצבה הרפואי הרלוונטי של התובעת עובר לתאונה.

2.על מינויו של המומחה כאמור בהחלטה זו תחולנה תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986.

 

3.באי-כוח בעלי-הדין ימציאו למומחה הרפואי את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידם ואשר נוגעים לתובעת בתוך 30 ימים מהיום. העתק כל פנייה אל המומחה יועבר במישרין לצדֿֿשכנגד.

 

4.בשכר טרחת המומחה, בסכום של 4,000 ₪, בתוספת מע"מ, תישא בשלב זה הנתבעת עלֿֿפי חשבונית שימציא לה המומחה. אם יקבע המומחה כי לא נותרה לתובעת נכות בגין התאונה, תהא הנתבעת רשאית לעתור לנכות את הסכום ששילמה למומחה מסכום הפיצויים שישולמו לתובעת, אם ישולמו.

 

5.המומחה מתבקש ליתן את חוות דעתו בתוך 60 יום מהיו, כפוף לתשלום שכרֿֿטרחתו. המומחה יפרט בחוות דעתו מה היו המסמכים הרפואיים שעמדו לנגד עיניו.

 

6.בא-כוח התובעת ימציא העתק החלטתי למומחה.

 

7.לאחר קבלת חוות דעת המומחה, הצדדים יגישו תחשיבי נזק לצורכי פשרה: התביעה – לא יאוחר מ-40 יום טרם הדיון הבא; הנתבעת – 15 יום לאחר קבלת תחשיב התובעת. התחשיבים שיוגשו יכללו את כל המסמכים התומכים בתחשיב הצד המגיש, לפי העניין. העתקים יועברו ישירות בין הצדדים.

8.נקבע לדיון קדםֿֿמשפט נוסף לשם שמיעת הצעת בית משפט ביום 5.10.10 , שעה 0830.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>